17.1 C
Barcelona
martes, mayo 14, 2024

Roda de Berà es prepara per viure una Festa Major de Sant Bartomeu amb plena normalitat

Must read

Roda de Berà escalfarà motors aquest cap de setmana per recuperar la Festa Major de Sant Bartomeu amb plena normalitat. Tothom, rodencs i visitants, tenen moltes ganes de viure la festa gran al 100% i recuperar tots aquells actes que durant els dos anys de pandèmia no s’hi van poder celebrar.

Fins al 19 d’agost, quan s’iniciï oficialment la Festa amb la posada en marxa de la zona firal i la celebració dels primers actes, la regidoria de Festes ha preparat tot un seguit d’actes previs que tindran lloc a partir d’aquest dissabte 13. Serà la sisena edició de la cursa de la Festa Major l’acte que donarà el tret de sortida. Els corredors i corredores es donaran cita a dos quarts de nou del matí davant de l’Ajuntament per recórrer 7,3 quilòmetres pels carrers del municipi i camins de muntanya, ja que és una prova mixta. Seguidament, a dos quarts de deu, arribaran les Kids Run, quatre curses infantils per a nens i nenes d’entre 2 i 14 anys.

El mateix dissabte, a les deu de la nit, l’emblemàtic escenari de la Pedrera de l’Elies acollirà un concert d’Arturo Gaya. L’artista, qui ja va trepitjar aquest escenari en anys anteriors amb Quico el Célio, El Noi i el Mut de Ferreries, tornarà a Roda de Berà per presentar el seu primer disc en solitari, Bonaire 12, després de 44 anys de trajectòria artística. Interpretarà temes de composició pròpia i musicarà versos de Gerard Vergés, Enric Casasses, Zoraida Burgos, Jaume Rocamora, Carles Renau i Jon Gras.

Aquesta és la vuitena cita del cicle Estiu a la Pedrera, el qual, en la seva setena edició no ha deixat de recollir èxits setmana rere setmana.

Diumenge, el quartet de guitarres “Al-Hambra” oferirà un concert a la plaça de l’Església a partir de les deu de la nit. Aquest original quartet interpretarà obres compostes pel mestre Manuel Granados, ambientades en el repertori dels guitarristes més importants de la segona meitat del segle XIX i de la primera meitat del segle XX, a través d’un recorregut històric-musical.

A partir de les dotze de la nit els joves gaudiran de l’esperada “Empalmada”, un esdeveniment que ha estat organitzat amb l’associació Roda Jove. Serà a l’aparcament del camp de futbol municipal, amb la millor música actual a càrrec dels deejays Cristian Live y David Now.

L’acte comptarà amb un punt lila de la regidoria de la Dona i Igualtat on es donarà informació i material per prevenir casos d’assetjament sexual i de violència masclista, per prevenir possibles casos durant les festes i amb l’objectiu que aquest sigui un punt segur on acudir-hi en cas de sentir-se vulnerables.

En finalitzar la festa l’Ajuntament repartirà coca i xocolata per a tothom.

Finalment, el dijous 18, a partir de les sis de la tarda, el fotògraf Rafel Garcia inaugurarà a la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca una exposició de fotografies de les festes majors dels anys 1970-73 a Roda de Berà. La mostra es podrà visitar durant un mes en l’horari de la biblioteca.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article

Catalonia Noticias