23.2 C
Barcelona
lunes, julio 15, 2024

Un abocament tenyeix de blau-gris el riu Francolí al seu pas per la Riba

Must read

Nou abocament al riu Francolí, en aquest cas al terme municipal de la Riba. L’alerta es va donar dijous a la tarda però, segons algun testimoni, durant els dies anteriors les aigües ja apareixien amb un color blau-gris. La plataforma Francolí Net, a través del seu compte de Twitter, apunta que el responsable d’aquests fets és una empresa paperera que hi ha a la zona. S’ha obert una investigació oficial per esbrinar l’origen i depurar responsabilitats administratives o penals.

L’avís es va donar cap a les dues de la tarda quan una persona va detectar que l’aigua del riu, a la zona situada sota del punt de la carretera C-14 –on es passa de dos carrils a un sentit Montblanc– no tenia el seu color habitual. Es va avisar els agents rurals, que van agafar mostres i van aixecar acta. Fonts del Cos d’Agents Rurals consultades pel Diari no van facilitar informació. Van apuntar que havia de respondre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), els tècnics de la qual van anar al lloc dijous i ahir. Però ahir a la tarda va ser impossible contactar amb aquesta agència perquè donés la seva versió.

Des de Francolí Net van indicar al Diari que la substància abocada era més aviat sòlida i que una part es va quedant a les pedres. Tot i desconèixer-se la seva possible toxicitat, sí que la pasta de paper abocada en zones de poc aigua accelera l’eutrofització, perquè augmenta la podridura i esgota l’oxigen, amb la qual cosa els peixos moren. També es desconeix si el vessament pot tenir alguna repercussió en l’aigua de reg.

Francolí Net reivindica que no passin més aquests episodis. Un dels darrers va tenir lloc l’11 de gener de 2017 en un tram més proper a Picamoixons, quan una empresa paperera va tenir un accident i abocà pasta de paper.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article

Catalonia Noticias