17.1 C
Barcelona
martes, mayo 14, 2024

F. Xavier Bonet i Sergi Pedret: «La Fira de l’Avellana de Riudoms defensa el producte de proximitat del camp»

Must read

Riudoms acollirà els dies 12, 13 i 14 d’agost la 40a Fira de l’Avellana i la 421a Fira de Sant Llorenç, la qual serà inaugurada aquest divendres (20 h.) per la fins ara presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs. La festivitat torna després de dos anys de pausa per la Covid-19 i ho farà amb un centenar d’expositors. La represa de l’esdeveniment inclou novetats, com ara el servei de canguratge per a pares i mares o l’ampliació de la pròpia fira amb la zona ‘gastromarket’, on es vendran productes «sense elaborar». A més, hi haurà activitats per a famílies, infants i joves.

Torna la Fira de l’Avellana. Com van els prepatius?

Sergi Pedret: Els vilatans esperen la fira amb molta il·lusió, dies enrere ja ens preguntaven pel carrer per com teníem el programa, és a dir, que hi ha expectativa. La Fira de l’Avellana és un esdeveniment bonic amb un gran poder de convocatòria, un acte de promoció econòmica, però també una festivitat en què es reivindica l’herència de l’antiga Fira de Sant Llorenç, de l’avellana i de la pagesia. Hem pensat en els diferents públics que atrau, la fira. Per això, enguany, hi haurà servei de canguratge per als pares i mares, amb activitats supervisades per monitors; i per als joves, l’Avellana Sound, divendres vindrà Segonamà al recinte de Sant Antoni i després el discjòquei OGT. Entre altres novetats, dissabte i diumenge, també hi haurà dinars a l’espai Gastrofira.

Francesc Xavier Bonet: No podem oblidar la recreació de l’entrada de la fira, aquest cop la Brigada Municipal recrea un mas, que lligarà amb l’exposició fotogràfica Masos, masets i masies del terme de Riudoms, de la riudomenca Verònica Moragas. Aquest treball va guanyar el Premi Arnau de Palomar de 2016, en la modalitat de recull fotogràfic.

És una feina, la de la Brigada, que cal posar en valor, han invertit temps i esforç. Cada any en què s’ha fet la Fira de l’Avellana, el disseny de la posada en escena ha estat un element d’allò més esperat per als vilatans, una pràctica en la qual s’implica la Brigada, com dèiem, però també personal de govern.

Com és que la fira enguany s’amplia?

F. X. B.: El fil conductor de la fira, com sempre, és defensar el sector agrari i el producte de proximitat del camp. Tornarem a tenir les diferents curses de portadors de sacs d’avellanes, però un altre dels punts rellevants de la fira és la promoció del producte i, enguany, a banda de la Gastrofira –amb actes basats en la degustació de productes elaborats i showcookings–, hi haurà la zona del que anomenem ‘gastromarket’. En aquest nou espai hi haurà venedors del sector productiu que vendran productes sense elaborar.

Tornem amb un centenar d’expositors i un programa ple d’activitats. Com a novetat organitzativa, hi ha el Pati de l’Escola Beat Bonaventura com a localització central que acollirà els actes infantils i familiars –amb jocs d’aigua, espectacles de teatre i concerts per als més petits, entre altres sorpreses–.

El programa es pot trobar al web riudoms.cat.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article

Catalonia Noticias