28.6 C
Barcelona
miércoles, julio 17, 2024

Enderroquen per ordre judicial les parts d’una masia construïdes il·legalment a Valls

Must read

Unes obres que es van fer de forma il·legal en una masia i el seu entorn, a la zona de Boscos de Valls, ara seran enderrocades per ordre judicial. L’Ajuntament ha fet els tràmits, de forma subsidiària, després que els propietaris del terreny no ho fessin. Els treballs sortien a licitació per 352.405,53 euros. S’han presentat un total de 16 empreses –una oferta va ser exclosa per temerària– i ara s’ha adjudicat per 209.897,49 euros, factura que després hauran d’abonar els amos.

El 21 de març de 2018, la Secció Segon de l’Audiència Provincial de Tarragona ratificava la sentència dictada inicialment pel Jutjat del Penal 3 de Tarragona. S’instava a executar l’enderroc de les edificacions i construccions implantades il·legalment al polígon 24, parcel·la 23, a la partida Boscos de Valls-Mas d’en Tudó.

El jutjat, l’11 de maig de 2018, va comunicar l’Ajuntament la necessitat de portar a terme aquestes obres. La Junta de Govern del 2 de juliol acordà, entre altres qüestions, iniciar expedient d’execució subsidiària d’urgència i també el procediment de contractació directa per a la redacció del projecte d’enderroc.

En el projecte es recull que la parcel·la està destinada majoritàriament a l’agricultura. Aproximadament el 33 per cent és massa forestal i a la resta hi ha vinya conreada. I dins d’aquesta parcel·la es poden identificar clarament dues construccions.

La construcció que està més al nord, que està realitzant funcions de celler, és una edificació de caràcter industrial, però amb tocs de modernitat i de disseny arquitectònic. És una construcció que es troba en un estat més acabat i en ús. Està formada per una planta baixa i una espècie de petit mirador a la primera planta. La superfície construïda és d’uns 650 metres quadrats.

La construcció més al sud està composta pel mas preexistent, Mas d’en Tudó, amb un estat de conservació deficient, amb moltes patologies estructurals i amb parts de l’edificació amb despreniments. Aquest mas es troba envoltat amb restes d’obres iniciades i no acabades: un garatge-cobert tocant el mas, diferents murs de contenció, soleres i de murs de tancaments a diferent cota, seguint el pendent del terreny natural. Forma com a tres nivells on es pretenia edificar.

L’informe de l’arquitecte recorda que la masia del Tudó és objecte de protecció i està inclosa en el llistat d’edificis als afores de la població del catàleg d’elements a protegir. Per això, tots els treballs pròxims s’han d’efectuar amb molta cura i no transmetre vibracions per no deteriorar encara més el mas.

L’empresa adjudicatària té mig any per realitzar les obres. Una vegada acabades, s’ha d’informar al Jutjat del Penal 3 de Tarragona.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article

Catalonia Noticias