18.1 C
Barcelona
martes, abril 16, 2024

Amposta ja té a punt unes Festes Majors que miren a la normalitat

Must read

Tornen les Festes Majors a Amposta, tot buscant apropar-se al format prepandèmia. Del 12 al 21 d’agost la capital del Montsià viurà un centenar d’esdeveniments destinats a tots els públics, majoritàriament gratuïts i amb la voluntat de retrobar espais de relació i convivència.

L’ajuntament ha enllestit una programació que recupera espais i actes habituals, però també incorpora iniciatives que fan un pas cap a la sostenibilitat o la seguretat. Les festes començaran divendres 12 al matí amb el repartiment de panoli, banderes i llibrets de festes a càrrec de les pubilles i hereus i l’arribada del bou a la tarda.

Entre els actes més tradicionals, hi haurà la presentació dels representants de Festes, el pregó a càrrec de l’artista Mari Chordà i la cantada d’havaneres el dissabte 13. Durant els dies posteriors, es farà l’homenatge a les pubilles de fa 25 i 50 anys i a la gent gran, la Missa i processó dedicada a la Mare de Déu de l’Assumpció, la trobada de gegants i capgrossos, el partit de futbol i la desfilada de carrosses.

Els dies estaran amenitzats amb música. Judit Neddermann, i Vernat, Rampaire, el Festival de música electrònica i indie We Love Fest, un tribut a la banda Queen, diferents orquestres o les habituals actuacions de les bandes musicals, entre altres, formen part de les propostes per aquest any, on tampoc faltaran les activitats familiars. Els més petits podran gaudir del concurs de pintura ràpida, d’un espectacle o d’una gimcana.

D’altra banda, hi haurà els usuals actes taurins, a més de tots els actes organitzats per bars i entitats, tant culturals, com d’oci o esportius.

Diumenge 21 conclouran les festes amb el castell de focs d’artifici i el concert de la concursant ampostina del programa Eufòria, Clàudia Xiva.

Com a novetat, enguany l’ajuntament repartirà gots reutilitzables, com ja ha fet en altres esdeveniments anteriors. En aquesta ocasió, es disposarà d’un total de 14.000 gots que es podran adquirir o comprar per 1 euro de dipòsit en les zones d’oci i en establiments privats. «Aquesta xifra de gots, multiplicada cada vegada que es neteja per tornar-lo a posar a disposició de la ciutadania, equivaldria a uns 56.000 gots que evitem tirar», explicava la regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco, afegint que «aquest sistema ens ajuda a reduir residus i l’estat dels espais, que queden més nets».

Xarxa Lila

L’Ajuntament impulsa la Xarxa Lila, amb l’objectiu d’ampliar el servei d’informació, prevenció i atenció contra les violències sexuals en espais d’oci. Es tracta d’una xarxa d’espais segurs i persones referents, que se sumaran als Punts Lila habilitats durant les festes.

La regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, explica que la xarxa permetrà atendre millor les violències sexuals, visibilitzar-les i mostrar rebuig. «D’una banda, tindrem el Punt Lila a l’espai de la Zona Jove, on s’oferirà informació, prevenció i atenció a les persones que puguin patir qualsevol mena d’assetjament», assenyala Ferré. La regidora concreta que en els espais d’oci hi haurà persones fàcilment identificables, amb un braçalet taronja, que s’encarregaran de vetllar i acompanyar a qui ho necessiti.

La Xarxa Lila es complementarà amb establiments d’oci i restauració que actuaran com a espai segur en el cas que es necessiti informació o ajuda i que es mantindran la resta de l’any.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article

Catalonia Noticias